Læringsspil

Legen er fundamentet for børns læring. Det er vi i byASTRUP® meget bevidste omkring, og i vores udviklingslegetøj har det derfor været vigtigt for os, at produkterne er sjove at lege med, samtidig med at de kan være med til at styrke børns færdigheder. Produkterne skal lade leg og læring gå i ét.
Til de mindste er der bl.a. et hammerbrættet, der er med til at styrke finmotorikken, og til de større børn er der flotte tal i træ, der kan leges med, når der skal øves talforståelse og simpel matematik.
Alle produkter er super gode til leg og læring sammen med mor og far.

Lærende Legetøj

Hos ASTRUP Group mener vi, at de to begreber leg og læring går hånd i hånd. Børn lærer altid, når de leger - uanset, hvad de leger med, og hvem de leger med og legen er afgørende for udviklingen af børns sociale kompetencer, deres udvikling af fantasi, virkelyst, kreativitet mm.
Læring er, når børn gentager og gentager for derigennem at få succesfulde oplevelser, når de oplever at kunne noget nyt – at have fået nye evner.

Fra den dag, vi bliver født, starter processen med at lære og tilegne os færdigheder. Alt sammen gennem leg og, selvfølgelig specielt for det spæde barn, gennem tæt kontakt med far og mor.
Den nyfødte baby har brug for mor og fars fysiske kontakt og nærhed og ikke legetøj. Mor og fars lugt, stemmer og mimik er baby´s legetøj de første mange uger.
Senere, når man anskaffer sig rigtigt legetøj til det spæde barn, skal det appellere til sanserne. Legetøjet skal have forskellige farver og former, og skal være af forskellige materialer. Baby vil føle, lugte og smage på alting, og efterhånden som baby bliver større, vil det elske alt med lyd, lys og hjul - ting man kan dreje, og knapper man kan trykke på.
I 1-2års alderen går barnets udvikling rivende stærkt. Barnet lærer at kravle, sige det første ord, tage de første skridt mm. I den alder elsker børn at stable og vælte, at lukke og åbne, at tænde og slukke, at putte i og tage op mm. Eks. kan være, når barnet opdager, hvordan de forskellige brikker passer ned i puttekassen. Firkantede brikker i firkantet hul, runde brikker i rundt hul osv. De undrer sig over at brikkerne bliver væk, for så igen at finde ud af, hvor brikkerne har gemt sig og tage dem frem igen. Børnene lærer selv at finde svaret ved at prøve sig frem.
Dette giver barnet selvtillid og mod på flere og sværere opgaver. Barnet er klar til flere udfordringer og evnen til problemløsning og logisk er påbegyndt.
Hos byASTRUP® tænker vi meget på børnenes udviklingstrin, når vi designer legetøj til børn. Til 1-2årige har vi bl.a. designet et hammerbræt og pop-up spil med sommerfugl. Børn på nævnte alderstrin elsker at hamre og deres øje-hånd-koordination styrkes i den grad, når de skal lære at styre hammeren samtidig med, at de lærer at skulle koncentrere sig. Pop-up spillet glimrer ved at der er 2 – ja, op til 3 funktioner. Tryk på sommerfuglen, så den hopper op af hullet, put sommerfuglen ned i hullet, hvilket kan kræve stor koncentration, og bruger man spillet til større børn, kan de øve sig i at fange sommerfuglen i luften, når den hopper op af hullet.

Når børnene bliver ældre, elsker de stadig at lege, men samtidig elsker de også bevidst at lære. Vi kender alle det med at børnene på et tidspunkt gerne vil lære at skrive sit eget navn og bliver pave-stolte når det lykkes, eller når barnet gerne vil lære at tælle til 10.
Derfor har byASTRUP selvfølgelig også designet produkter til dette formål: Et sjovt og lærerigt analog-ur i træ, hvor digitale tal skal sættes på; et stabeltårn, hvor man skal sætte forskellige træformer på pinde, samt et sorterings-spil. Alle disse 3 sæt har medfølgende aktivitetskort, som gør aktiviteten sjovere og også sværere.


Som hjælp til at understøtte børns lyst til at lære om tal og begyndermatematik, har vi et fantastisk sæt med 15 tal i bøgetræ, hvor tallene er størrelsesmæssigt akkumulerede efter numerisk værdi. Man kan i dette sæt øve simpel matematik visuelt.  
Derudover har vi bl.a. et lille sæt, hvor man kan lære om former og brøker.
Se og læs mere om alle produkterne øverst på siden.
Vil du understøtte dit barn i dets leg og læring, så det får optimale muligheder for at udvikle sproget, finmotorikken, de sociale kompetencer osv., så kik vores produktside igennem, og vi er sikre på, at du finder lige det, der passer til dit barn.
Alt er produceret i FSC®-certificeret træ og er selvfølgelig testet og godkendt efter gældende regler.
Samtidig er produkterne smukke med afdæmpede farver, så de vil passe ind på alle børneværelser.