Dukkeunivers

Nostalgi.
Har du lyst til at bringe hygge og lidt nostalgi indenfor på børneværelset, så køb by ASTRUP dukker og dukketilbehør. Vi har designet en serie af produkter, som vi håber, vækker erindringer om barndommens skønne leg med yndlingsdukken, og danner grundlag for nye og dejlige minder for dit barn. Vi har valgt den nostalgiske og nordiske retro-stil både med hensyn til udformning, materialevalg og farve af produkterne, samtidig med at vi har haft fokus på, at det skal kunne udsmykke børneværelset eller stuen hos den moderne familie.

Skønne barndomsminder

Luk øjnene og tænk tilbage på de dejlige barndomsminder, hvor du sammen med veninderne legede med jeres ynglings-dukker. Måske går I en lun sommerdag rundt i haven med hver jeres dukkevogn, hvor jeres ”babyer” sover trygt og godt.  Rollelegen tager fat, og I glemmer tid og sted.
Rolleleg
Hos byASTRUP elsker vi rollelege. Vi elsker at være med til at underbygge og skabe rum til disse lege, så børn kan udleve deres drømme, fantasier og kreativitet. Desuden er rollelege med til at udvikle børn på alle områder.
Når det lille barn er 1-1,5 år, begynder det så småt at imitere voksne – specielt forældrene, og barnet begynder at lege med dukker og pleje dem, som de selv bliver plejet, eller som de ser, en mindre søskende bliver plejet af mor og far. Barnet vil synes, at det er sjovt at give dukken sutteflaske og putte dukken under dynen i en dukkeseng eller lift. Barnet træner situationer, som det genkender fra sin egen
Dukker
Dukker kendes fra alle tider og fra alle kulturer. Langt tilbage i slutningen af 1800-tallet forestillede dukker kvinder eller store piger, og først senere i starten af 1900-tallet blev de første babydukker produceret. I tidernes morgen blev dukkerne lavet af træ, senere produceret i papmache og porcelæn, og i slutningen af 1800-tallet var det dukker af celluloid, der vandt sin sejrsgang.
Siden midten af 1990-erne har plast og vinyl været de fremherskende materialer til fremstillingen af legedukker. I dag er det derfor også muligt at købe dukker i alle afskygninger til alle priser. Små dukker, store dukker, stofdukker, talende dukker, dukker der kan tisse, lyse dukker, mørke dukker, dukker med handicap osv.
I andre kulturer har man set dukker brugt til andre formål end til leg. Herunder kendes bl.a. voodoo-dukker, som har haft stor betydning ved religiøse ritualer.
I mange år har gamle dukker også været et samlerobjekt for voksne. Både på grund af deres nostalgiske værdi, deres skønhed, den historiske betydning eller for deres økonomiske værdi.

Som før nævnt elsker byASTRUP rolleleg. Vi elsker smukt design, bæredygtige materialer og holdbare produkter - og så elsker vi at lave produkter, der kan være med til at skabe vidunderlige barndomsminder for alle børn.
Nostalgiske dukkevogne
Ovennævnte har vi sat en ære i at overføre til alt vores legetøj. Hvem kan bl.a. stå for vores super flotte dukkevogne i retro-stil? Dukkevognene ligner de dukkevogne, som min bedstemor legede med, og kan kun lede os i tankerne hen på varme barndomsminder. Ved at købe en af vores nostalgiske vogne, kunne du måske være med til at skabe dejlige barndomsminder med yndlingsdukken for dit barn eller barnebarn.
Dukketilbehør
Vi har også forenet smukt design, bæredygtige materialer og holdbare produkter med legetøj, der er med til at opbygge rollelegen i vores byASTRUP dukketilhør som f.eks. vores dukke plejesæt. Alle materialerne er i træ, og som alt vores andet legetøj, produceret i FSC-certificeret træ. Vi har brugt så lidt maling som muligt og ladet produkterne fremtræde i naturtræ. I dette tilfælde bøgetræ. Vi syntes produkterne er æstetisk smukke og lækre at røre ved. At de samtidig også er realistiske gør jo netop det, vi ønsker med udviklingen af produkterne: at børn elsker at bruge dem i dukkelegen.
I vores serie til dukkeleg hører selvfølgelig også både pusletasker, lifte samt dukkemøbler. Pusletasker og lifte er designet med mange fine detaljer, og syet i fløjl, som vi synes, understreger den delikate men også nostalgiske oplevelse, man får ved at kikke på disse produkter. Dukkeliftene passer selvfølgelig ned i dukkevognene.
Nostalgi er en af tankerne i designet af byASTRUP dukkemøblerne.
Krammedukker
Sidst, men ikke mindst, har byASTRUP også dukker, men vi har bevidst valgt kun at føre dukker i stof. Vi har designet dem, så de kan bruges som barnets første dukke, da de er søde, bløde, krammeklare og vaskbare. Tanken er også, at den udvalgte dukke forhåbentligt vil følge barnet op gennem årene og blive YNDLINGSDUKKEN.
Dukker og tilbehør er en uundværlig del af et ethvert børneværelse, så gå på opdagelse i vores univers. Du finder helt sikkert noget til guldklumpen.