Kæphesteunivers

by ASTRUP® hesteunivers

•Er dit barn vild med heste?
•Er dit barn med på den nye trend – ridning på kæpheste?
•Mangler dit barn en moderne hestestald til kæpheste? – eller måske strigler?

Kan du svare ”Ja” til et eller flere af disse spørgsmål, så kom med ind i det eventyrlige hesteunivers fra by ASTRUP® serien, hvor der løbende bliver tilføjet flere artikler.
I generationer har både drenge og piger leget med den klassiske kæphest og den er stadig et hit hos børnene og deres forældre.
Hos ASTRUP Group elsker vi også kæphesten, da den giver mulighed for at kombinere to vigtige elementer i børns udvikling - rolleleg og bevægelse.
Med kæphesten kan der leges både indianer, cowboy og circusprinsesse på hesteryg. Der kan kæmpes om ”verdensmesterskabet” i dressur eller ridebanespringning eller der kan måske kæmpes om at vinde titlen som ejeren af den flottest stylede hest. Kun fantasien sætter grænser.
Efter legen kan hesten sættes i den super flotte hestestald og fodres med en godbid, mens den soigneres.
Vores trælegetøj er lavet specielt til læring og underholdning.
Alt vores legetøj overholder europæiske regler for legetøjssikkerhed og bærer CE mærket.

Kæpheste

Hesteglade børn
Hesten er ofte et af de allerførste dyr, vi stifter bekendtskab med, når vi er børn, hvilket man jo godt forstår, når man ser, hvor skønne og yndefulde, heste er. At sige som en hest er, ligesom at gø som en hund, mjave som en kat etc., nogle af de første dyrelyde, børn lærer.
Efterhånden som børnene vokser op, drømmer mange børn – specielt piger - om at gå til ridning, ja de drømmer endda ofte om at få deres helt egen hest. Både drenge og piger kan interessere sig for heste, men ofte på forskellig måde. Groft opdelt kan man sige, at piger elsker at nusse omkring hesten. De kan strigle og pleje den i timevis, hvorimod drengene mere er til action, og elsker en hurtig galop og et højt spring.
At gå til ridning, og specielt at få sin egen hest, kan være en dyr affære. Der er udgifter til opstaldning, foder, smed, dyrlæge, pleje, ride udstyr mm. Alternativet kunne derfor være en kæphest.
Kæphest
Kæphest er et tvetydigt ord. Så hvad betyder kæphest egentlig?
Ordet kan faktisk både være et navneord og et begreb. Som navneord er en kæphest et stykke legetøj bestående af en stang, hvorpå der sidder et hestehoved i stof eller træ. Det er et klassisk stykke legetøj, som har eksisteret siden slutningen af 1800-tallet, og som den dag i dag rigtig mange børn elsker.                                                                                               Som begreb betegner en kæphest noget, man tillægger stor betydning eller ustandselig taler om, ligesom det kan betegne et princip eller en hjertesag.

Hos byASTRUP elsker vi også heste. Samtidig er vi meget passionerede omkring det, at være med til at styrke alle dele af barnets udvikling gennem leg og legetøj. Disse passioner har vi forenet i vores kæpheste-serie.
byASTRUP har designet forskellige kæpheste, som kan bruges af både små og større piger og drenge. At ride på en kæphest er en aktiv leg, hvor pulsen kommer i vejret og alle muskler bliver brugt, så den motoriske udvikling styrkes. Det er videnskabeligt bevist, at fysisk aktivitet selvfølgelig er godt for den motoriske, men også i høj grad for den mentale og kognitive udvikling.
At ride på kæphest er uovertruffen, når det gælder om at sætte gang i børnenes fantasi og rolleleg. Leg på kæphest kan have mange temaer: man kan være den vilde cowboy, der rider rundt på prærien; den søde og smukke cirkusprinsesse, den flotte ridder eller den fantastisk dygtige springrytter. - Fantasien har ingen grænser.
Hobby Horsing.
I Finland har kæphesteridning – også kaldet Hobby Horsing - i mange år og officielt siden 2012 været en sport, som utroligt mange unge er helt besatte af.  Der er tusindvis i aldersgruppen 10-18 år, som udøver denne sport og som træner flere timer om ugen for at gå til konkurrencer. Det kræver atletiske evner og meget træning at klare springene, da forhindringerne kan være over en meter høje.
I Danmark er trenden med at gå til kæphesteridning også blevet utrolig populær, og Dansk Rideforbund arbejder nu med kæphesteridning, som en del af ridesporten, både med stævner og ved andre sociale arrangementer. Flere steder i landet tilbydes det, at man i en klub kan dyrke sporten. Nogle steder bruger man endda kæphesten som træning, inden børnene skal lære at styre en rigtig hest. Børnene lærer her en masse om pleje af hesten, balance, gangarter mm.
byASTRUP kæphestene er velegnede både til Hobby Horsing og til den almindelige rolleleg.
At passe en rigtig hest kræver hårdt arbejde, hvilket man ikke på samme måde kan sige om en kæphest. Dog vil børnene i rollelegen synes, at det er sjovt både at fodre hesten med gulerødder, æbler mm., samt at strigle den og måske pynte den med perler eller silkebånd og -sløjfer.                                                                                                                                                                          Større piger elsker at style manen ved at lave fletninger eller smukke rosenknopper. Alle byASTRUP kæpheste har langt garnhår, så det er muligt at gøre manen rigtig flot.
Et must have for alle kæphesteelskere må også være, at have sin helt egen hestestald samt et skab til opbevaring af strigler, dækkensæt osv. Kig grundigt byASTRUP siden med kæpheste samt tilbehør igennem, du finder helt sikkert noget, som er helt uundværligt til den lille kæphesterytter.